Donderdag 14 april: Bolsward.

Voor het Paasweekend hebben we een camping besproken. We willen de mooie bloeiende bollenvelden in Noord Holland bekijken. Meestal reizen we op de bonnefooi, maar dat durfden we voor het komende drukke weekend niet aan, want Pasen. Met de uitstekende weersvooruitzichten wordt er veel vakantieverkeer verwacht. De SVR-camping in Egmond aan den Hoef had vanaf zaterdag nog één plekje over, dat hebben we gelijk geboekt. Een kleine camping met maximaal 15 plaatsen.

Dus zijn we vandaag eerst naar Bolsward gereden. Op de Stadscamping was nog ruimte genoeg. We stonden een aantal uren als enige camper daar. In de loop van de middag arriveerden er nog twee. De camping bevindt zich naast het zwembad en op loopafstand van het centrum van de stad.

Het was vandaag Witte Donderdag, de dag voor Goede Vrijdag. We zijn naar de Martinikerk gewandeld. De kerk is een gotisch kerkgebouw van de Hervormde Gemeente in Bolsward. Van oorsprong was het een rooms-katholieke kerk.

Het kerkorgel van 1781, met 42 registers en 3186 pijpen, is gebouwd door orgelbouwer Albertus Antoni Hinsz.

We hadden het geluk dat het orgel werd bespeeld toen wij er waren en in de kerk was men druk bezig met de voorbereidingen voor de komende diensten.

Vrijdag 15 april: Oudehaske.

Hoewel het vandaag Goede Vrijdag was, was dat voor ons op een andere manier een iets minder goede vrijdag. Wat bleek, de portemonnee met bankpas, OV-kaart en rijbewijs lag nog thuis. Goede raad was duur, zeker gezien de huidige brandstofprijzen. Want voor dit probleem bestond maar één oplossing: ophalen, dus terug naar huis rijden.

We zijn daarna weer richting Friesland gereden en hebben de camper op de oprit van onze familie in Oudehaske geparkeerd. Het was er weer gezellig met een praatje en een glaasje.

Zaterdag 16 april: Egmond aan den Hoef.

De meldingen op de radio deden het ergste vermoeden: veel files in de buurt van de Afsluitdijk door de Paasdrukte. Het viel enorm mee, geen file gezien.

Onderweg naar de camping passeerden we in ieder geval eentje met een bordje aan de weg: Vol. Ons voorgevoel om te reserveren was dus niet voor niks gewest. Wij hadden één van de laatste vrije plekjes op Camping Zomerdijk.

Zondag 17 april: Egmond aan den Hoef.

In de regel hoort een zachtgekookt eitje bij ons zondagontbijt. Vandaag aangevuld met, hoe kan het ook anders, een paasbroodje.

In de middag zijn we op de fiets naar het centrum gegaan, waar het normaalgesproken al druk is, nu helemaal. Ook op het strand was het druk bezet, de fietsenrekken waren overvol.

Vroeger had Egmond een prachtige camperplaats op de plek van de vroegere speeltuin. Wij hebben hier ook vaak gestaan. Helaas heeft de eigenaar een aantal jaren geleden geen vergunning voor deze cp gekregen, of is de vergunning niet verlengd. Hoe dan ook, op het terrein staat een gigantisch vakantie appartementencomplex, getuige de laatste foto.

Maandag 18 april: Egmond aan den Hoef.

We zijn niet overactief, we doen het rustig aan. De gordelroos heeft zich dan wel gewonnen gegeven, de conditie is nog niet terug op het oude peil.

Vandaag hebben we een knooppuntenroute gefietst, rondom Egmond en door de duingebieden. En we waren op deze tweede Paasdag beslist niet de enige fietsers. Maar ja, wat wil je ook met dit mooie weer. Een nadeel is dan wel dat je veel achterelkaar moet fietsen. Hoewel er ook veel fietsers zijn die op de soms smalle paden consequent naast elkaar blijven rijden.

Het einde van de fietstocht voerde ons naar de boulevard. We hebben daar op een terrasje kibbeling gegeten. Grote brokken vis, maar tamelijk vet. We zijn verwend met de plates die we jarenlang tijdens kerst en de jaarwisseling in Scheveningen aten.

Dinsdag 19 april: Egmond aan den Hoef.

Alweer een dag met supermooi weer. Zon en niet te veel wind. Je zou bijna denken dat het altijd zo hoort. Een dag die wederom uitnodigde om te gaan fietsen. Het werd vandaag Alkmaar, zo’n tien fietskilometers hier vandaan.

De terrasje waren ook hier vandaag weer goed bezet en de rondvaartboten voeren af en aan.

Hoewel nog niet alles in bloei staat, zagen we onderweg toch veel rijkgekleurde velden met tulpen. Het blijft een feest voor het oog.

Dinsdag 26 april: Schagen.

Via stops op de cp van de jachthaven in Middenmeer en Camping Koegras in Julianadorp zijn we gisteren naar cp bij de jachthaven in Schagen gereden. Een afstand van wel 18 kilometer.

We zijn nu al een tijdje in Noord Holland en op zich zijn de weersomstandigheden redelijk goed. Geen regen en dat is al iets wat velen die de afgelopen tijd in Spanje doorbrachten niet konden zeggen. Wat ons een beetje parten speelt is de wind, die al geruime tijd stevig doorstaat. Dit, in combinatie met de niet al te hoge temperaturen, maakt dat we voor ons doen toch weinig fietstochtjes hebben gemaakt.

Maar voor vandaag stond een Fietsknooppuntentocht op het programma. We reden weer door kleurrijke gebieden rondom Schagen. Fietsen langs de in bloei staande bollenvelden verveelt nooit. Ook kwamen we bij percelen langs waarvan de bloemen al waren ‘gekopt’. Het gaat de boeren uiteindelijk om de bollen, niet de bloemen.

Camping Koegras: in de zon en uit de wind

cp bij de jachthaven van Schagen

de echte 'weersvoorspelling'...

kleurenpracht in de zon in de directe omgeving van Schagen

Sint Maartensvlotbrug: via deze brug wil je met de camper niet over het kanaal

Woensdag 27 april: Schagen.

Vandaag, Koningsdag. Met een link naar onze achternaam noemen we het ook wel ‘onze-dag’.

Men mocht vanochtend al vroeg de zolderopruimingen uitstallen in en langs diverse straten in het centrum van Schagen. Sommigen, hoorden we, waren er al om zes uur. Dat moet best koud geweest zijn. Wij vonden tien uur een mooie tijd om ook even te gaan kijken. Er lag weer heel veel voorspelbare handel.

Halverwege hebben we in één van de vele restaurantjes een lekkere cappuccino met versnapering genuttigd. De omzet bij de plaatselijke horeca heeft vandaag een welverdiende push gehad.

Om halftwee diende de rommelmarkt opgeruimd te zijn om plaats te maken voor livemuziek. We vermoeden dat er weer veel handel naar de diverse zolders moest verhuizen, wachtend op een volgende gelegenheid.

Om drie uur zijn we er weer even naar toe gefietst, maar men was nog druk bezig met de muziekopbouw in een trailer achter de kerk. In de tussentijd werd er een pauzemuziekje gedraaid dat je even hard kon voelen als horen. We zijn weer naar de camper gegaan voor koffie met een oranje tompouce. Bleven we toch nog een beetje in stijl.

mooi plekje met zicht op de haven, waar overigens niet veel gebeurde

één van de muurschilderingen in Schagen

Zaterdag 30 april: Vijfhuizen.

Eergisteren zijn we vanuit Schagen naar Camperpark N205 in Vijfhuizen gegaan. Volgens Campercontact is dit een cp met een capaciteit van 100 plaatsen. Maar de beheerder vertelde dat er een paar weken geleden 180 campers hadden gestaan. Dat zou te maken kunnen hebben met evenementen in het voormalige Floriadegebouw, naast de cp.

We hadden op Marktplaats een occasion Sparta e-bike zonder stang, oftewel een damesfiets, in Vijfhuizen te koop gezien. De huidige fiets mét stang leek door de jaren heen steeds hoger geworden. Maar dat bleek bij nader inzien toch iets anders te liggen. De koop van de iets lagere fiets zonder stang is overigens gelukt.

Met de reis naar Vijfhuizen sloegen we mooi twee vliegen in één klap, omdat onze zoon in Haarlem woont en vrijdag jarig was. De stadsbus van Haarlem naar Schiphol stopt naast de cp, dus waren we zaterdag in no-time bij de jarige.

Deze cp was de laatste stop van onze korte reis. Morgen toeren we in alle rust weer richting Groningen. Het was niet een super actieve reis, maar genoten hebben we volop. En bloeiende tulpenvelden wilden we zien, dat is ook helemaal gelukt.

Komende week staan al weer een paar verplichtingen op de agenda, waaronder een eerste operatie aan staar. Voorlopig zijn we dus wel even thuis.

een oude DAF uit 1979 met een maximum gewicht van 16500 kg; en roken dat 'ie deed toen hij wilde wegrijden......

nog een oudje, een Navistar Int. Corp. 3800 uit 1994; iets lichter, slechts 13155 kg; maar in een veel betere conditie

ook oud, maar toch iets jonger is deze Clou Liner; ondanks de hoekige vormgeving vind ik het nog steeds een mooi model

.....ja, vogels van diverse pluimage op een camperpark met plaats voor zovele