Zondag 19 februari: Mazarrón.

Het lijkt een wekelijks fenomeen te zijn. Toen we hier vorige week zondag arriveerden zaten we ’s middags in de zon naast de camper. En pas vandaag was een vergelijkbare dag. Het werd ongeveer 200 met nog steeds redelijk veel wind en de stoeltjes konden weer naar buiten.

Volgens een app ligt de camping op 60 meter boven zeeniveau, en dat is te merken als je gaat fietsen. Als je op de fiets de slagboom van de camping bent gepasseerd, dan hoef je ruim een kilometer lang de trappers niet te bewegen. Wel op koers blijven natuurlijk en af en toe een beetje remmen, anders gaat het ons veel te snel.

Zodoende hoefden we ons niet echt in te spannen om naar de traditionele zondagsmarkt in Puerto Mazarrón te gaan. Een grote markt met veel publieke belangstelling. Het is een gecombineerde waren- en groentemarkt. Toen wij nog jaarlijks tijdens de jaarwisseling naar Kijkduin gingen, bezochten we ook de Haagse Markt. De markt in Mazarrón vertoont gelijkenis met die van Den Haag, maar wel vóórdat die helemaal met vaste en afsluitbare marktkramen ‘up-to-date’ werd gemaakt.

We hebben hele mooie grote sinaasappels en een bloemkooltje op de markt gekocht.

Na een uurtje hadden we het wel gezien en zijn we naar Viggos gefietst en hebben daar op het terras elk een Café Asiático besteld. Dit is een eeuwenoude drank uit het Cartagena van het begin van de twintigste eeuw. Het is oorspronkelijk koffie met gecondenseerde melk en cognac. In de tegenwoordige uitvoering komen daar Licor43, kaneel, een schijfje citroen en twee koffiebonen bij. Wij kregen er een klein kannetje met likeur bij. Al met al: heel goed in te nemen.

De kampeerplaats naast ons kwam gisteravond weer vrij. Rond een uur of vier vanmiddag werd die plek weer ingenomen en wel door een grote Frankia. Nog groter was onze verbazing toen we zagen wie er achter het stuur zat: DW. We kennen hem via K&C o.a. van de jaarlijkse CaravanSalon in Düsseldorf.

Gisteren was de carnavalsoptocht voor de kinderen, vandaag voor de volwassenen. Margot is samen met K&C daar nog naar toe gegaan. Ze dachten dat de aanvangstijd gelijk was aan die van gisteren. Helaas, een uur later. Achteraf ging hun voorkeur uit naar de optocht van de kinderen.

 

Maandag 20 februari: Mazarrón.

De schrijver van de dagelijkse verhalen is geveld door een forse keelontsteking en dat heeft z’n weerslag op de dagelijkse zaken: we blijven bij de camper, genieten van het mooie weer en lezen veel. Ik ging ook al niet mee naar de carnavalsoptochten. En vandaag zijn we ook niet meegegaan voor het ‘menu del dia’ bij Restaurant Viggos, helaas.

Er valt dus voorlopig niet erg veel te melden.