9 mei.

Vroeg in de middag zijn we met kilometerstand 148130 vertrokken met als slaapdoel Bunde. Het ritje was aangenaam met mooi weer. En dus besloten we maar een eindje verder te rijden, naar Leer. Per slot van rekening sta je daar gratis…… Toen we aankwamen waren alle vijf plaatsen bezet, we zijn eerst op de centrale parkeerplaats gaan staan. In de loop van de middag vertrok er toch nog eentje, dus hadden we een legale plaats voor de nacht.

’s Middag de stad in geweest en via de promenade, die overigens gedeeltelijk was afgesloten wegens renovatie, weer terug naar de camper.

In de loop van de namiddag vertoonde de wolkenlucht een bijzonder patroon. Het bleef droog, geen gekke dingen gezien.

Trouwens, toen we vanochtend van huis weg wilden rijden, vonden we een wenskaart van onze buren AJ&A onder de ruitenwisser.

10 mei

Goed geslapen, geen haast. Niemand die voorlopig op ons wacht, alleen de boot naar Zweden op 19 mei. Dus zijn we blijven staan. ’s Middag weer even de benen gestrekt. We hebben nog geprobeerd of we een WiFi-hotspot konden bereiken, maar dat zat er niet in. Volgende keer beter.

11 mei

’t Was weer mooi geweest hier in Leer, dus zijn we vanmorgen vertrokken. Bremerhaven stond al voorgeprogrammeerd in de navigatie. Met als optie ‘snelweg mijden’. Nou moesten we daardoor eerst wel zuidwaarts, maar op een gegeven moment werd dat wel wat te veel. Bovendien waren de weggetjes soms ook aan de smalle kant. Dus ‘snelweg mijden’ er weer uit gehaald en nu reden we zo op Bremerhaven aan. Tijdens de hele rit reden we in de zon.

Op de camperplaats Doppelsleuse konden we een plaats uitzoeken, het was er nog lang niet vol. ’s Middags eerst even in de luwte en de zon gezeten, daarna naar de veerpont gelopen die de Wezer oversteekt.

En als klap op de vuurpijl, met veel moeite, nog ‘even’ de MiFi aan de praat gebracht. Het was weer lastiger dan ik dacht en ik weet nog steeds niet hoe het nou precies zit met de instellingen. Morgen blijven we waarschijnlijk wel staan in Bremerhaven.

12 mei

Het heeft afgelopen nacht zowaar geregend. Ook toen we opstonden was het nog een beetje sputterig.

We hebben de fietsen onder het kleedje vandaan gehaald en zijn op onderzoek uitgegaan. We zijn naar de boulevard gefietst en kwamen door de grote winkelstraat. De boulevard gaf uitzicht op de rivier de Weser.

13 mei

Vannacht en vanochtend was het weer nat buiten. In de loop van de ochtend werd het droog, zelfs heel mooi met een zonnetje. Ook over de temperatuur hoor je ons nu niet klagen.

We hebben weer de fiets gepakt en zijn nu naar de andere camperplaats gefietst, in/aan de Fischereihaven. Vanuit de plaats waar wij stonden konden we de andere camperplaats en campers zien, maar om er te komen moesten we omfietsen, anders werd het zwemmen. De plaats viel ons niet mee, we zijn blij met de plek waar wij nu staan.

Op de terugweg, op zoek naar een winkel/supermarkt, reden we langs een wijkmarkt en hebben daar brood, groente en fruit gekocht.

Thuis eerst gedoucht en lekker bij de camper en in de zon zitten lezen.

Om een uur of vijf werd vanuit het westen heel donker, de wind stak op en het heeft geregend met een beetje onweer. Op de dijk kon je het over de Weser zien aankomen. Een aantal fietsende camperaars hadden het niet of te laat opgemerkt en kwam doornat thuis.

14 mei

Voor vandaag is er eigenlijk niet veel meer te melden dan dat we onderweg zijn gegaan naar Cuxhaven. En wel met heel mooi weer met een stralend zonnetje. We waren Bremerhaven nog niet uit of de korte broek moest aan.

De camperplaats in Cuxhaven was al behoorlijk gevuld. En zoals te verwachten, waren de populaire zeezichtplaatsen allemaal bezet. We gingen aan de andere kant staan, met uitzicht op de jachthaven. Maar die vreugd was van korte duur vanwege een pietlutterige Duitse camperaar, die letterlijk en figuurlijk op z’n strepen stond. Toen maar naar een vrije plek in het midden, totdat we zagen dat er een zeezichtplek vrij zou komen. Een paar uur later kregen we een seintje en hebben nu een plaats met zicht op zee.

In de avond vielen er weer een paar buien, maar de zon ging mooi rood onder. Toen het donker was passeerden er o.a. twee enorme cruiseschepen, waarvan eentje uit de Aida-serie, gebouwd bij de Meyer Werft in Papenburg.

15 mei

Alweer een mooie dag. Toen we opstonden scheen de zon al weer uitbundig en dat is de hele dag zo gebleven. We hebben langs de kust naar Duhnen gefietst en later nog even richting stadsboulevard, vanwaar o.a. de rondvaarten vertrekken.

Maar ook vóór de camper scheen de zon en hebben we dus daarna lekker zitten uitpuffen. Ondertussen met de verrekijkers de langskomende scheepvaart bekijkend. Van buren hoorden we dat om twee uur Europa’s grootste containerschip langs zou zijn gevaren. Naar later bleek had die vertraging opgelopen en zagen we haar om vier uur alsnog langsvaren.

Aan de oude haven staat nog een Semaphor. Een optische aanduiding voor de windsnelheid en –richting voor Borkum en Helgoland.

Overigens hebben we voor de camper nog steeds geen externe stroom gebruikt, alles d.m.v. de zon uit de accu’s gebruikt.