Zondag 12 februari: Mazarrón.

Vanochtend werden we al op tijd door K&C gebeld met de mededeling dat er vandaag twee plaatsen op camping Las Torres vrij zijn gekomen. Een grote en een iets kleinere plek. We hebben het zondag-ontbijt rustig afgemaakt, de afwas gedaan en toen zijn we richting Mazarrón gereden. Vóór de camping nog even toilet en vuilwatertank geleegd, zodat we daar eerst niet meer naar hoeven om te kijken.

Wij zijn naar campingdeel A gegaan, in verband met de lengte van de camper. C&W naar B. Die plaats is kleiner en hebben ze tijdelijk totdat de plaats tegenover ons vrij komt, die is veel ruimer en dan voor hun. We zijn van plan hier een tijdje te blijven, misschien wel twee weken. Vooralsnog heeft de receptioniste ons tot 1 maart ingeboekt en: “als u langer wilt blijven, gewoon even doorgeven”.

Het is een middelgrote camping met o.a., zoals wij dat noemen, ‘vaste inkomsten’. Dat zijn veelal chaletjes in eigendom van de gebruiker. Maar het is ook een camping zoals alle andere met steeds wisselende gasten met campers en caravans.

De camping is goed geoutilleerd met een buitenzwembad dat ’s zomers open is, een kleiner verwarmd binnenbad, 2 keurige douche-/toiletgebouwen, een boulbaan en zelfs een tennisbaan. Die laatste schijnt echter alleen maar te worden gebruikt voor de wekelijkse gymoefeningen.

We hebben vanmiddag direct het verwarmde binnenbad ‘gekeurd en goed bevonden’. Datzelfde gold trouwens daarna ook voor de douche.

 

Maandag 13 februari: Mazarrón.

De eerste nacht op de camping hebben we goed geslapen, het was hier oorverdovend stil. Maar het is dan ook een camping waar, in ieder geval op dít moment, hoofdzakelijk pensionado’s verblijven.

Voor vandaag hadden we afgesproken om met z’n zessen te gaan eten bij een restaurant in Puerto de Mazarrón. K&C hebben een tafel gereserveerd bij restaurant Viggos.

Om halfeen zijn we wandelend op pad te gaan, het was verder weg dan we hadden verwacht. Op de heenweg liepen we via een landbouwgebied. Er werd hier bloemkool verbouwd. Maar in eerste instantie dachten we dat de bloemkoolboer had vergeten de kolen te oogsten. Maar Carla wist te vertellen dat hier de bloemkolen worden verbouwd voor het bloemkoolzaad. In het zelfde gebied staan ook plastic kassen met tomaten.

Eenmaal in het restaurant hebben we genoten van een overheerlijk en zeer compleet Menu del Dia, waarbij je zelf je menu samenstelt uit een lijst met voor- tussen- en hoofdgerechten en een dessert. Plus een fles wijn en een kan sangria. En dat alles voor €14.- per persoon. Voor herhaling vatbaar.

Op de terugweg liepen we langs de haven en aan de waterkant waren de vissen in het kraakheldere water goed te zien.

Voldaan van eten en wandelen was het heerlijk thuiskomen in het huis op wielen.

 

de kortste weg door landbouwgebied

verbouwd voor het bloemkoolzaad

de grote schijnwerper is gericht

goed voor de vertering

bij deze winkel kocht ik...

...dit; het oefenen kan weer beginnen

Woensdag 15 februari: Mazarrón.

Gisteren was een was- en droogdag. Niet veel meer, ook niet minder.

En vandaag hebben we de voedselvoorraad aangevuld. Op de fiets naar het winkelcentrum van Mazarrón. Daar vonden we Aldi en Lidl, wat heb je meer nodig. Nou ja, ook een grote China Market met ‘voor iedereen wat’.

De heenweg ging gemakkelijk, bergje af en ook nog voor de wind. Het tegengestelde gold dus uiteraard voor de terugweg. Lang leve de e-bike!

 

Donderdag 16 februari: Mazarrón.

K&C hadden ons vieren uitgenodigd om vandaag bij hun paella te komen eten. De mannen gingen om twaalf uur al naar hun chalet, want voordat er gegeten kon worden moest er eerst wat snijwerk worden verricht. Cor en Gerard hebben de groente klein gemaakt, waarna Kees & Carla, zich bezig konden houden met het bereiden van de paella. En het bereiden van een goede paella kost tijd. Onder het genot van een wijntje en het af en toe roeren in de pan werd het een gezellige middag met een heerlijke paella.

Even iets over het weer. Het is de laatste dagen half bewolkt en de temperatuur ligt meestal om en nabij de 140. Het enige minpuntje is de alsmaar aanhoudende wind. Gelukkig hebben we de camper zo kunnen neerzetten dat de deurkant uit de wind blijft.

 

Zaterdag 18 februari: Mazarrón.

Het is carnaval, ook in Mazarrón. Vanmiddag om halfvijf begon de optocht van de kinderen. Diverse groepen: scholen, kinderdagverblijven, dansscholen en buurten trokken voorbij, heeeel langzaam. Morgen volgt de optocht van de volwassenen. Margot is samen met K&C met de auto er naartoe gegaan. Gerard had een off-day en is in de camper gebleven.

De diverse weerapps verschillen soms behoorlijk in hun voorspellingen. Volgens Buienradar zou er vanmiddag een hoosbui over komen, maar YR voorspelde die in het geheel niet. En toch viel er rond een uur of zes een bui, wederom gepaard gaand met veel wind.

De temperatuur schommelde vandaag weer rond de 180, best aangenaam. De wind gooit regelmatig roet in ’t eten en de zon zien we zeer weinig, getuige het weerbeeld van het journaal op tv.

 

Gisteren (vrijdag) hebben we het Chinese Apple-kabeltje gemodificeerd. Met behulp van een Dremel en een slijpsteentje past het nu ook in de iPhone en het werkt. Maar aan een kant natuurlijk nét iets te veel weggeslepen. Later op de dag vonden we bij de ‘koeienwinkel’ aan de boulevard een precies passende kabel, niet origineel Apple maar hij werkt tenminste en dat kunnen we niet zeggen van de originele die we in Valencia scoorden.

 

Spanje, voor de helft, onze helft, onder de bewolking

hoe je een betonnen trap aantrekkelijk kunt maken

tja, ijsje hoort er bij

Hollandse molentjes op de hoofden en Nederlandse songteksten van Corrie Konings

jong geleerd

langs de route stonden honderden stoelen en die staan er morgen gewoon ook nog...

Maak jouw eigen website met JouwWeb